Boşanma Avukatı Ücreti Ne Kadar?

Boşanma Avukatı Ücreti Ne Kadar?

Hukuki destek için Avukat Mehmet Sinan Akkuş'u arayabilirsiniz
0 (532) 155 08 50

Boşanma avukatı ücretinin ne kadar olduğu boşanmak isteyen ya da halihazırda boşanma davası olan kişiler tarafından sıkça merak edilen bir konudur. Boşanma avukatı ücreti, her durum için farklılık gösterebilir. Davanın zorluğu, davanın konusu ve tarafların talepleri gibi hususlar boşanma avukatı ücretini etkilemektedir. Bu nedenle boşanma avukatı ücreti konusunda net bir şey söylemek mümkün değildir. Ancak her yıl baroları yayınladığı tavsiye niteliğinde ücret tarifesi ücret konusunda bir fikir verebilmektedir. Örneğin; İzmir Barosu’nun yayınladığı tarifeye göre 2021 senesi için İzmir boşanma avukatının anlaşmalı boşanma davasında 9.264,00 TL, çekişmeli boşanma davasında 11.976,00 TL, maddi ve manevi tazminat talepli boşanma davasında ise 11.976,00 TL den az olmamak üzere dava değerinin % 15’i şeklinde ücret almasını tavsiye etmektedir. Ancak bir İzmir boşanma avukatı davanın özelliklerine göre tavsiye edilen ücretin üzerinde ya da altında bir ücret talep edebilir.

Anlaşmalı boşanma davası, çekişmeli boşanma davasına göre daha kolay denilebilecek bir boşanma yöntemidir. Bu nedenle anlaşmalı boşanma davası ücreti, çekişmeli boşanma davası ücretine göre daha düşük olabilmektedir. Boşanma davası ücreti ile ilgili bir diğer husus da danışmanlık hizmeti alınabilecek olmasıdır. Diğer bir deyişle boşanma davasının yürütülmesi ile boşanma davası hakkında danışmanlık verilmesi durumlarında boşanma avukatı ücreti değişiklik gösterebilir.

Boşanma davasının konusu da boşanma avukatı ücretini etkileyen bir unsurdur. Boşanma davasında nafaka, maddi ve manevi tazminat, velayet, koruma tedbiri gibi durumların varlığı halinde boşanma avukatı ücreti de değişebilmektedir. Davanın konusunun genişlemesi davanın daha meşakkatli olması ve daha uzun sürmesi anlamına geldiğinde boşanma avukatının harcadığı emek de artmaktadır. Bu da ücretin artmasında ya da azalmasında etkili olabilir.

Boşanma avukatı ücreti konusunda en net bilgiye yaşadığınız yerde ya da davanın görüleceği yerde hizmet veren bir boşanma avukatına başvurarak alabilirsiniz. Örneğin; İzmir’deki boşanma avukatlarının talep ettiği ücreti öğrenmek için bir İzmir boşanma avukatından bilgi almanız en doğru şekilde fikir edinmenizi sağlayacaktır.